ΠΑΡΕΜΒΑΣΕΙΣ

Η Ατζέντα του Ευρωπαϊκού Λαϊκού Κόμματος και τα άτοπα σχόλια του ΣΥΡΙΖΑ.

30/03/2024

Στην πρώτη γραμμή της ατζέντας του Ευρωπαϊκού Λαϊκού Κόμματος βρίσκεται η ασφάλεια και η προστασία σε ολόκληρη την Ευρώπη. Δεν υπάρχει καμία αμφιβολία για τη σοβαρότητα των προκλήσεων που αντιμετωπίζουμε. Η ειρηνική Ευρώπη μας, πολιορκείται όσο ποτέ άλλοτε, απειλούμενη από την άνοδο του λαϊκισμού και της δημαγωγίας και από τα δύο άκρα του πολιτικού φάσματος. Το Ευρωπαϊκό Λαϊκό Κόμμα αποτελεί ασπίδα απέναντι σε αυτές τις δυνάμεις που επιδιώκουν να διαλύσουν τις αξίες μας και να υπονομεύσουν τα ίδια τα θεμέλια της ηπείρου μας.

Αντίθετα με την πρόσφατη ανακοίνωση του ΣΥΡΙΖΑ, όπου κατηγορούμαστε για ασέβεια προς τα ευρωπαϊκά ιδεώδη και τα δημοκρατικά δικαιώματα που έχει κερδίσει η ΕΕ. Εμείς στο ΕΛΚ, πιστεύουμε ότι η Ευρωπαϊκή Ένωση είναι η ενσάρκωση των κοινών μας αξιών και προσδοκιών και θα συνεχίσουμε να υπερασπιζόμαστε την ενότητά της. Επιπλέον, η ακλόνητη δέσμευσή μας στο κράτος δικαίου αποτελεί τον ακρογωνιαίο λίθο της δημοκρατικής μας κοινωνίας.

Όσον αφορά το ζήτημα της μετανάστευσης και του ασύλου, μας κατηγορεί η παράταξη Κασσελάκη, ότι θέτουμε σε κίνδυνο την Ευρωπαϊκή Σύμβαση των Δικαιωμάτων του Ανθρώπου. Αντιθέτως όμως εμείς απορρίπτουμε την ιδέα να αφήσουμε τα σύνορά μας ευάλωτα στις ενέργειες εγκληματικών οργανώσεων διακίνησης ανθρώπων. Υποστηρίζουμε ότι οι Ευρωπαίοι είναι αυτοί που πρέπει να αποφασίσουν ποιος εισέρχεται στην ήπειρό μας και υπό ποιες συνθήκες. Η ενίσχυση των συνόρων μας δεν είναι μόνο θέμα ασφάλειας, αλλά και επιβεβαίωση της κυριαρχίας μας και της δέσμευσής μας για την ευημερία των πολιτών μας.

 

“Ο ΣΥΡΙΖΑ προσπαθεί να κερδίσει ψήφους με λαϊκιστικές, αντι-ευρωπαϊκές κραυγές”

 

Επιπλέον, κατηγορούμαστε ότι δημιουργούμε μία «Ευρώπη – Φρούριο». Η αλήθεια όμως είναι ότι έχουμε εντοπίσει την επείγουσα ανάγκη ενίσχυσης των αμυντικών δυνατοτήτων της Ευρώπης, σε έναν όλο και πιο ασταθή κόσμο. Αυτός είναι ο λόγος για τον οποίο υποστηρίζουμε την αύξηση των επενδύσεων στην άμυνα, διασφαλίζοντας ότι θα είμαστε έτοιμοι να αντιμετωπίσουμε τις προκλήσεις του μέλλοντος. Είμαστε προσηλωμένοι στη δημιουργία μιας αμυντικής ένωσης, που θα δώσει στην ΕΕ την δύναμη να γίνει εγγυήτρια της ειρήνης και της σταθερότητας παγκοσμίως.

Κλείνοντας και επειδή οι μάσκες έχουν πέσει εδώ και πολλά χρόνια, να υπενθυμίσω ότι οι πολιτικοί του ΣΥΡΙΖΑ ήταν αυτοί που αγόρευαν κατά της ΕΕ. Ήταν ο ΣΥΡΙΖΑ ο λόγος που παραλίγο θα βρισκόμασταν εκτός της Ένωσης και είναι σήμερα ο ίδιος ΣΥΡΙΖΑ, που λόγω της συντριπτικής ήττας που υπέστη στις εθνικές εκλογές του 2023, προσπαθεί να κερδίσει ψήφους με λαϊκιστικές, αντι-ευρωπαϊκές κραυγές.

Εγώ όμως έχω εμπιστοσύνη στους συμπολίτες μου. Οι Έλληνες ωριμάσαμε από τις δύσκολες πολιτικές και οικονομικές συγκυρίες που πέρασε η χώρα. Αναγνωρίζουμε το ψεύτικο και το αληθινό. Αναγνωρίζουμε ποιος πιστεύει στην Ευρώπη και ποιος όχι.

Η Νέα Δημοκρατία αποτελεί εγγύηση για την ευημερία της Ελλάδας και το Ευρωπαϊκό Λαϊκό Κόμμα το προπύργιο της ασφάλειας και της ευημερίας για την Ευρώπη.