ΝΕΑ

Στον Ιατρικό Σύλλογο Πιερίας ο Aθ. Εξαδάκτυλος.

ΟΛΥΜΠΙΟ ΒΗΜΑ

Τον Ιατρικό Σύλλογο Πιερίας επισκέφτηκε το απόγευμα της Κυριακής 10/3/ ο Αθανάσιος Εξαδάκτυλος όπου συναντήθηκε με συναδέλφους του ιατρούς αλλά και προσωπικότητες της τοπικής πολιτικής.

Στην σύντομη ομιλία του, ο υποψήφιος ευρωβουλευτής επεσήμανε την σημαντικότητα της συμμετοχής στο ευρωκοινοβούλιο ενός ιατρού, γεγονός που αποδεικνύεται και από την πρόσφατη εμπειρία της πανδημίας στην αντιμετώπιση της οποίας συνέβαλε με όποιον τρόπο μπορούσε ως ιατρός.

Ο κ. Εξαδάκτυλος αναφέρθηκε επιπλέον, στην πολύχρονη δράση του στον χώρο της πολιτικής από τα φοιτητικά του χρόνια έως και σήμερα, καταγράφοντας πάνω από 40 πολιτικής δράσεις, τονίζοντας πως λόγω των αλλεπάλληλων αναταράξεων στο διεθνές σύστημα υπάρχει αυξημένη ανάγκη για έμπειρους ανθρώπους που θα έχουν τις ικανότητες να κατευθύνουν την πολιτική της Ευρωπαϊκής Ένωσης στον λαβύρινθο της διεθνούς σκηνής.

Ακόμη, σχολίασε την παρωχημένη στάση της Ευρωπαϊκής Ένωσης προς το μεταναστευτικό ζήτημα η οποία απειλεί την πολιτισμική παράδοση της ηπείρου.

Υπογράμμισε την σημασία της δημογραφικής κρίσης και την ανάγκη άμεσης αναχαίτισης της με συλλογική ευρωπαϊκή δράση και τοποθετήθηκε υπέρ της στενότερης σχέσης της χώρας με την Ε.Ε.

Στο τέλος της ομιλίας του ο κ. Εξαδάκτυλος συνομίλησε με τα μέλη του Ιατρικού Συλλόγου απαντώντας με ευχαρίστηση στις ερωτήσεις τους και υποσχέθηκε πως θα κάνει ότι περνάει από το χέρι του για να ενισχύσει τον πολύ σημαντικό κλάδο της υγείας.

Στην εκδήλωση που οργανώθηκε συμμετείχαν αρκετοί συμπολίτες μας, μέλη του Ιατρικού Συλλόγου Πιερίας και τον πρόεδρο του Ιατρικού Συλλόγου Πιερίας Ηρακλή Τσανικίδη καθώς και η Αντιπεριφερειάρχης Σοφία Μαυρίδου, η οποία επεσήμανε την συμπαράστασή του προς την Πιερία τα χρόνια της πανδημίας, ο Αθ. Λιακόπουλος νομαρχιακός σύμβουλος , ο υποδιοικητής της Τρίτης Υγειονομικής Περιφέρειας (Μακεδονίας) Κωνσταντίνος Χρίστογλου,ο πρόεδρος του οδοντιατρικού συλλόγου Χριστοφορίδου Σταύρος , ο Μπάμπης Μπρουσκέλης πρόεδρος της Δ.Ε.Ε.Π. Πιερίας, ο Τομεάρχης της Ν.Δ. Ε. Λευτέρης Κλώνος και ο Παντελής Παντελίδης Ιατρός Μικροβιολόγος – Βιοπαθολόγος με τους οποίους αντάλλαξε ευχές.