ΒΙΟΓΡΑΦΙΚΟ

1963

Ονομάζομαι Δρ. Αθανάσιος Εξαδάκτυλος και γεννήθηκα στη Θεσσαλονίκη το 1963, οι γονείς μου ήταν ο Ανδρέας Εξαδάκτυλος και η Παναγιώτα Μουμτζή. Είμαι παντρεμένος με την Αικατερίνη Μουζά, με την οποία έχουμε δύο κόρες την Άννα και τη Λυδία. Αποφοίτησα από το Πειραματικό Σχολείο Θεσσαλονίκης το 1981, από την Ιατρική Σχολή Θεσσαλονίκης το 1987 και μιλάω αγγλικά και γαλλικά.

1987

Από το 1987-1991 ειδικεύθηκα στη γενική χειρουργική, ορθοπεδική και ΩΡΛ στα Στρατιωτικά Νοσοκομεία Αλεξανδρούπολης και Θεσσαλονίκης και στα Νοσοκομεία ΑΧΕΠΑ και ΚΕΝΤΡΙΚΟ. Το πάθος μου για την χειρουργική με οδήγησε στην Αγγλία από το 1991 μέχρι το 1996, σε νοσοκομεία υψηλού κύρους, όπως το Leicester Royal Infirmary, το Wexham Park Hospital, το Whiston Hospital και το Queen Victoria Hospital. To 2000 τελείωσα το διδακτορικό μου στο Αριστοτέλειο Πανεπιστήμιο Θεσσαλονίκης. Αυτή η εμπειρία διεύρυνε τις γνώσεις μου και μου επέτρεψε να τελειοποιήσω τις δεξιότητές μου.

1996

Ως πλαστικός χειρουργός διατηρώ ιατρείο στη Θεσσαλονίκη από το 1996. Εκτός από το κλινικό μου έργο, είχα το προνόμιο να διατελέσω Πρόεδρος του 11ου Συνεδρίου Πλαστικής & Επανορθωτικής Χειρουργικής, όπου είχα την ευκαιρία να συμβάλω στην πρόοδο του κλάδου. Επιπλέον, διετέλεσα Αντιπρόεδρος της Ελληνικής Εταιρίας Μαστολογίας. Υπήρξα Πρόεδρος του Ιατρικού Συλλόγου Θεσσαλονίκης τις περιόδους 2011-2013 και 2014-2018. Έχω την τιμή να υπηρετώ ως Πρόεδρος του Πανελλήνιου Ιατρικού Συλλόγου από το 2019.

2015

Ως μέλος της ΔΑΠ-ΝΔΦΚ και της ΟΝΝΕΔ από το 1981 και ex officio μέλος της Πολιτικής Επιτροπής της ΝΔ, η πίστη μου στην πολιτική ιδεολογία του κόμματος άρχισε από τα φοιτητικά μου χρόνια. Αυτός ήταν και ο λόγος που το 2015, αποφάσισα να είμαι υποψήφιος βουλευτής Α’ Θεσσαλονίκης με τη Νέα Δημοκρατία, σε μη εκλόγιμη θέση, για να στηρίξω με τον δικό μου τρόπο την προσπάθεια του κόμματος, να εξυγιάνει την οικονομική και αναπτυξιακή πορεία της χώρας.

2024

  • Είμαι Μέλος της Εθνικής Επιτροπής Δημόσιας Υγείας έναντι Κορονοϊού από το 2020.
  • Είμαι Εκπρόσωπος της Ελλάδας στις Ευρωπαϊκές Ιατρικές Οργανώσεις CPME, UEMS και CEOM.

Το υπόβαθρο μου και η εκτεταμένη εμπειρία μου με καθιστούν ικανό να κατανοώ τις ανάγκες της πολυπολιτισμικής Ευρώπης. Είμαι βέβαιος ότι μπορώ να συμβάλλω στην οικοδόμηση ενός καλύτερου και υγιέστερου μέλλοντος για όλους.

ΚΟΙΝΩΝΙΚΑ ΔΙΚΤΥΑ

Δεν βρέθηκαν αποτελέσματα

Η σελίδα που ζητήσατε δε βρέθηκε. Προσπαθήστε να βελτιώσετε την αναζήτησή σας, ή χρησιμοποιήστε το μενού από πάνω για να εντοπίσετε την ανάρτηση.