ΝΕΑ

Ανακοίνωση για το συμβάν στο Νοσοκομείο Παπαγεωργίου.

Αγαπητοί φίλοι και συνάδελφοι,

Χθες δημιουργήθηκε ένταση κατά τη διάρκεια ημερίδας για την Πανευρωπαϊκή Ημέρα Ευαισθητοποίησης κατά της Βίας σε Ιατρούς και Υγειονομικούς στο Νοσοκομείο Παπαγεωργίου, στην οποία συμμετείχαν εκλεκτοί προσκεκλημένοι, μεταξύ των οποίων και ο Υπουργός Δικαιοσύνης, Γιώργος Φλωρίδης.

Δυστυχώς, ορισμένοι ιατροί εξέφρασαν την δυσαρέσκεια τους σχετικά με την έναρξη απογευματινών χειρουργείων, διαταράσσοντας την εκδήλωση με συνθήματα. Σε απάντηση, έθεσα μια ερώτηση που ίσως παρεξηγήθηκε.

Επιτρέψτε μου να γίνω σαφής. Είμαι ένθερμος υποστηρικτής ενάντια σε κάθε μορφή βίας, ειδικά απέναντι στους επαγγελματίες υγείας. Πρόθεση μου ήταν να ενθαρρύνω τον εποικοδομητικό διάλογο, όχι να υποκινήσω περαιτέρω ένταση.

Εκτιμώ βαθύτατα τις προσπάθειες όλων των εργαζομένων στον τομέα της υγειονομικής περίθαλψης και τη δέσμευσή τους για παροχή ποιοτικής φροντίδας.

Ας συνεργαστούμε για να αντιμετωπίσουμε τις ανησυχίες όλων και να διατηρήσουμε τις αρχές του σεβασμού και της ευγένειας εντός της ιατρικής μας κοινότητας.

 

Αθανάσιος Εξαδάκτυλος

Πρόεδρος Πανελλήνιου Ιατρικού Συλλόγου

Υποψήφιος ευρωβουλευτής, ΝΔ