ΝΕΑ

Αθ. Εξαδάκτυλος από Μεσολόγγι: “Γιατί οι Ευρωεκλογές δεν πρέπει να μας οδηγήσουν σε αυτοακρωτηριασμό”

Messolonghinews.gr

Το Μεσολόγγι επισκέφθηκε προχθές ο πρόεδρος του Πανελληνίου Ιατρικού Συλλόγου, Αθανάσιος Εξαδάκτυλος στο πλαίσιο συναντήσεων και επαφών του με την υγειονομική κοινότητα αλλά και ενώσεις ασθενών, ενόψει των Ευρωεκλογών.

Ο κ. Εξαδάκτυλος κατά την επίσκεψή του στα γραφεία του Ιατρικού Συλλόγου Αιτωλοακαρνανίας στο Μεσολόγγι, είχε την ευκαιρία να ανταλλάξει απόψεις για ζητήματα υγείας, με μέλη του συλλόγου αλλά και αντιπροσωπεία του τοπικού παραρτήματος του Ελληνικού Ερυθρού Σταυρού.

Ο ίδιος σε δηλώσεις του στο Messolonghinews.gr τόνισε: «Η Υγεία θα μας απασχολήσει στο μέλλον και υπάρχει, ενόψει των Ευρωεκλογών, αυξημένο ενδιαφέρον. Θα ανοίξει συζήτηση στην κοινωνία γενικά και όχι μόνο στο χώρο των γιατρών για καλύτερη παροχή υπηρεσιών αλλά και ανάληψη πολιτικών προληπτικής ιατρικής».

Ο κ. Εξαδάκτυλος υπογράμμισε για να συμβεί αυτό: «Έχουμε κάθε λόγο να έχουμε μια Ευρώπη η οποία να είναι λειτουργική. Και να είναι και συνεκτική και να έχουμε ένα Ευρωκοινοβούλιο, το οποίο δεν θα είναι ευρωκοινοβούλιο διαμαρτυρίας ή τιμωρίας ή οτιδήποτε άλλο που θα καταλήγει στον «αυτοακρωτηριασμό» μας.»

Ο πρόεδρος του Π.Ι.Σ. έδειξε να γνωρίζει και τα τοπικά ζητήματα στο χώρο της δημόσια υγείας όπως και τις ελλείψεις σε ιατρικό προσωπικό στα δυο νοσοκομεία της Αιτωλοακαρνανίας και δήλωσε ότι είναι για το ζήτημα αυτό σε διαρκή επικοινωνία με τους ιατρικούς συλλόγους.

Ανάλογες επισκέψεις ο κ. Εξαδάκτυλος πραγματοποίησε σε Ναύπακτο και Αγρίνιο.